Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lisserbroek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Lisserbroek leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs bekijk je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Lisserbroek.
 • Hierdoor ontstaan problemen als een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €230 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid LisserbroekHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2165
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Lisserbroek

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer huizenbezitters plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Haarlemmermeer opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Lisserbroek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lisserbroek?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Lisserbroek. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lisserbroek heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Lisserbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Lisserbroek is 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lisserbroek-2165

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Judo Biosoft-C
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Amysoft E-200
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Delta Domela

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lisserbroek verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Lisserbroek.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €65 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €2150 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lisserbroek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel monteurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €830
Waterontharder (elektronisch)V.a €970
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €155 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €240
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Lisserbroek?
De waterhardheid in Lisserbroek ligt rond de 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een fijne douchebeurt, smaakvoller water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lisserbroek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie