Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aalsmeerderbrug

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Aalsmeerderbrug leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Aalsmeerderbrug.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €350 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid AalsmeerderbrugHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1436
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Aalsmeerderbrug

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en/of strepen op je ruiten? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Aalsmeerderbrug gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Aalsmeerderbrug?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Aalsmeerderbrug. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Aalsmeerderbrug heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Aalsmeerderbrug

De waterhardheid van het drinkwater in Aalsmeerderbrug ligt op ong. 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aalsmeerderbrug-1436

Veel gekozen merken

 • Atlantis AT210
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Electrolux 18L
 • General electric GE-45HF
 • Amysoft C-200

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aalsmeerderbrug verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Aalsmeerderbrug.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €90 voor magnetische ontharders tot meer dan €1700 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers starten bij €760, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1150 en €2175 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Aalsmeerderbrug.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en snel monteurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Mechanische waterontharderC.a. €780
Elektronische waterontharderBegint bij €980
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €85 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €210
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Aalsmeerderbrug?
De hardheid in Aalsmeerderbrug komt uit op ong. 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Aalsmeerderbrug.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie