Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spaarnwoude

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Spaarnwoude resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten bekijk je handige info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Spaarnwoude.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €225 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid SpaarnwoudeWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2064
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Spaarnwoude

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en bittere thee en koffie? Een toenemende groep huizenbezitters nemen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Haarlemmermeer werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Spaarnwoude heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Goedkoopste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Spaarnwoude?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Spaarnwoude. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Spaarnwoude kent een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Spaarnwoude

De waterhardheid van het water in Spaarnwoude is 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-spaarnwoude-2064

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • General electric GXOF18KE
 • Euro Combi compact 14
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Delta Duplex unit

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Spaarnwoude voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Spaarnwoude.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €670, zonder installeren. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €2200 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Spaarnwoude.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel specialisten, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €75
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Elektrische waterontharderV.a €1030
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €95 per beurt
InstallatiekostenCirca €160
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Spaarnwoude?
De hardheid van het kraanwater in Spaarnwoude is gemiddeld 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Spaarnwoude.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie