Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Badhoevedorp

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Badhoevedorp heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier bekijk je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Badhoevedorp.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid BadhoevedorpWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1171
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Badhoevedorp

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid en/of extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Badhoevedorp gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Badhoevedorp?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Badhoevedorp. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Badhoevedorp heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder last van een droge huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Badhoevedorp

De waterhardheid van het drinkwater in Badhoevedorp bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-badhoevedorp-1171

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Apic Melite
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • 038waterontharder Compact 20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Badhoevedorp reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Badhoevedorp.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €80 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1250 en €1950 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Badhoevedorp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos vakmannen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €120
Mechanische waterontharderVanaf €810
Elektronische waterontharderBegint bij €1140
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudVanaf €125 p/jaar
MontagekostenRond de €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Badhoevedorp?
De waterhardheid in Badhoevedorp is om en nabij de 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Badhoevedorp.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie