Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leimuiderbrug

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Leimuiderbrug maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina bekijk je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Leimuiderbrug.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid LeimuiderbrugWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2155
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Leimuiderbrug

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen of minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep Hollanders en Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Haarlemmermeer zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Leimuiderbrug gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Leimuiderbrug?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Leimuiderbrug. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Leimuiderbrug ontvangt een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Leimuiderbrug

De waterhardheid van het leidingwater in Leimuiderbrug bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-leimuiderbrug-2155

Populaire merken en modellen

 • Hydrotense Seduction 8
 • Mooiwater Medium+
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • General electric GNOH45KE
 • Boshuis Combilux plus 200

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leimuiderbrug verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Leimuiderbrug.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €130 voor magnetische ontharders tot zo’n €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1425 en €2225 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Leimuiderbrug.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en zonder kosten experts, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €150
Waterontharder (mechanisch)V.a €650
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1200
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenVanaf €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Leimuiderbrug?
De waterhardheid in Leimuiderbrug is doorgaans 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leimuiderbrug.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie