Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spaarndam

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Spaarndam maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Spaarndam.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid SpaarndamHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2064
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Spaarndam

Heb jij genoeg van een erg droge huid en water met een vreemde smaak? Een groot deel van de Nederlanders plaatsen een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Haarlemmermeer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Spaarndam hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Spaarndam?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Spaarndam. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Spaarndam heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Spaarndam

De waterhardheid van het drinkwater in Spaarndam is 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-spaarndam-2064

Interessante installaties

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Kinetico Kube 6
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Erie Softline Eco15
 • Mooiwater Grande

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Spaarndam voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Spaarndam.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1525 en €1750 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Spaarndam.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten modellen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Mechanische waterontharderBegint bij €820
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1180
Tabletten€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €95 p/jaar
InstallatieBegint bij €175
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Spaarndam?
De hardheid van het kraanwater in Spaarndam is grofweg 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor structureel lagere energiekosten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Spaarndam.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie