Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Burgerveen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Burgerveen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs tref je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Burgerveen.
 • Hierdoor ontstaan onder andere onnodig veel zeepverbruik en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid BurgerveenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2154
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Burgerveen

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en witte aanslag op het glaswerk? Veel huishoudens lossen dit op met een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Burgerveen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Burgerveen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Burgerveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Burgerveen zit met een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Burgerveen

De waterhardheid van het drinkwater in Burgerveen is 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-burgerveen-2154

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Lubron Softstar Classic
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Erie Softline Eco20

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Burgerveen verklein je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Burgerveen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €840, zonder installeren. Een slim systeem zit ergens tussen de €1425 en €1850 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Burgerveen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct merken, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €860
Elektronische waterontharderCirca €1210
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €125 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €175
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Burgerveen?
De hardheid van het leidingwater in Burgerveen schatten we op 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere comfortabel douchen, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Burgerveen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie