Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder West Betuwe

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in West Betuwe heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal check je handige info aangaande waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.00 dH in West Betuwe.
 • Dit kan leiden tot problemen als kalkstrepen op ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid West BetuweFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4191
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen West Betuwe

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente West Betuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in West Betuwe hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in West Betuwe?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in West Betuwe. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • West Betuwe zit met een waterhardheid van 7.00. Definitie: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in West Betuwe

De waterhardheid van het leidingwater in West Betuwe is ongeveer 7.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-west-betuwe-4191

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco18
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Erie Slimline Eco8
 • Delta Garona
 • Apic Zetes junior

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in West Betuwe voer je de dH waarde terug van 7.00 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in West Betuwe.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €680 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1150 en €1900 (met montage inbegrepen). In het volgende schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in West Betuwe.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €130
Waterontharder (mechanisch)Rond de €750
Waterontharder (elektrisch)V.a €930
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €145 p/jaar
MontageV.a €270
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in West Betuwe?
De waterhardheid in West Betuwe is circa 7.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in West Betuwe.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie