Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haaften

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Haaften leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten tref je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 7.00 dH in Haaften.
 • Dit kan leiden tot problemen als koffie thee dat bitter smaakt en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €315 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid HaaftenZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4175
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Haaften

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente West Betuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Haaften hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Haaften?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Haaften. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Haaften zit met een waterhardheid van 7.00. Dit houdt in matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Haaften

De waterhardheid van het leidingwater in Haaften is ongeveer 7.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-haaften-4175

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Bayard Tenera 28
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Delta Rusela

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haaften verlaag je de dH waarde van 7.00 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Haaften.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €730 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1150 en €2050 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterontharder in Haaften.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel specialisten, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €95
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €820
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €125 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €220
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Haaften?
De waterhardheid in Haaften komt uit op ong. 7.00 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Haaften.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie