Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waardenburg

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Waardenburg leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina verzamel je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH in Waardenburg.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals irritaties aan de huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €315 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid WaardenburgTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4181
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Waardenburg

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat huishoudens nemen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente West Betuwe kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Waardenburg gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Waardenburg?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Waardenburg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Waardenburg kent een waterhardheid van 7.00. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Waardenburg

De waterhardheid van het water in Waardenburg is om en nabij de 7.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-waardenburg-4181

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Watercompany Softflow 20
 • Boshuis Combilux plus 100

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waardenburg reduceert je de dH waarde van 7.00 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Waardenburg.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €165 voor magnetische ontharders tot ruim €1700 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €670, excl. installatie. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1225 en €1925 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Waardenburg.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog vakmannen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €75
Mechanische waterontharderRond de €680
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1080
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenV.a €90 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Waardenburg?
De hardheid in Waardenburg is grofweg 7.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Waardenburg.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie