Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hellouw

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hellouw maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina tref je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH in Hellouw.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HellouwWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4174
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Hellouw

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en strepen op je ruiten? Veel woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, verminderde eczeem klachten en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente West Betuwe werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hellouw hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hellouw?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hellouw. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hellouw kent een waterhardheid van 7.00. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energierekening, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hellouw

De waterhardheid van het leidingwater in Hellouw bedraagt circa 7.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hellouw-4174

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Kinetico Essential
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • General electric GNOH45KE
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hellouw minimaliseer je de dH waarde van 7.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hellouw.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €780, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1350 en €2000 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Hellouw.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €50
Mechanische waterontharderVanaf €710
Elektronische waterontharderBegint bij €1180
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudCirca €135 per beurt
MontagekostenCirca €170
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Hellouw?
De waterhardheid in Hellouw bedraagt 7.00 dH. De waarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hellouw.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie