Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Est

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Est heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je handige informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH in Est.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €220 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid EstHoe werkt het?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4185
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Est

Heb je last van een irriterende huid en/of bittere thee en koffie? Een toenemende groep huishoudens lossen dit op met een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente West Betuwe zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Est wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Est?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Est. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Est kent een waterhardheid van 7.00. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Est

De waterhardheid van het drinkwater in Est ligt op ong. 7.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-est-4185

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Delta Mosela
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Est reduceert je de dH waarde van 7.00 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Est.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2075 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €700 (zonder installatiewerk). Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €2175 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Est.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten installatiebedrijven, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €90
Mechanische waterontharderRond de €720
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1200
Reinigingszout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €140 per beurt
InstallatiekostenV.a €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Est?
De waterhardheid in Est is gemiddeld 7.00 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Est.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie