Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Neerijnen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Neerijnen resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.00 dH in Neerijnen.
 • Dit kan leiden tot problemen als bittere thee en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €210 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid NeerijnenWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4182
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Neerijnen

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid of koffie of thee dat bitter smaakt? Veel Nederlanders installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente West Betuwe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Neerijnen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Neerijnen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Neerijnen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Neerijnen ontvangt een waterhardheid van 7.00. Dat betekent matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Neerijnen

De waterhardheid van het drinkwater in Neerijnen bedraagt ongeveer 7.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-neerijnen-4182

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Electric GXOF27KE
 • Lubron Proline Classic
 • Erie IQsoft Eco18
 • Lubron Easysoft 450 Classic

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Neerijnen voer je de dH waarde terug van 7.00 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Neerijnen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1975 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €660, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1350 en €1950 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Neerijnen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog merken, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Elektronische waterontharderBegint bij €940
Tabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €125 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €225
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Neerijnen?
De hardheid van het water in Neerijnen bedraagt 7.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. prettige douchebeurt, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Neerijnen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie