Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gellicum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Gellicum heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH in Gellicum.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid GellicumTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4155
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Gellicum

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen en koffie of thee dat bitter smaakt? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente West Betuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Gellicum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Gellicum?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Gellicum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gellicum heeft een gemeten waterhardheid van 7.00. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Gellicum

De waterhardheid van het drinkwater in Gellicum bedraagt circa 7.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gellicum-4155

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Detandt-Simon Primo 20
 • Electric GXOF27KE
 • North Star 20ED
 • Kinetico Essential 8
 • Fegon AquaStar 1400 SHE

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Gellicum voer je de dH waarde terug van 7.00 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Gellicum.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1600 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €710, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1175 en €1800 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Gellicum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos monteurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderC.a. €690
Elektronische waterontharderBegint bij €1130
Reinigingszout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €105 (jaarbasis)
PlaatsingV.a €180
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Gellicum?
De waterhardheid in Gellicum komt uit op ong. 7.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Gellicum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie