Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Culemborg

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 11.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Culemborg heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 11.20 dH in Culemborg.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €280 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid CulemborgZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteCulemborg
Postcode4101
Gem. Gasverbruik M31130 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26500 kWh
Gem. Waterhardheid11.20 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Culemborg

Wil jij ook af van irritaties aan de huid of wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een lagere energierekening. In de gemeente Culemborg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Culemborg heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Culemborg?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Culemborg. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Culemborg heeft een waterhardheid van 11.20. Dat betekent hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Culemborg

De waterhardheid van het water in Culemborg ligt op ong. 11.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-culemborg-4101

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater ESM 42
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Waterluxe Duo 12
 • Hydrotense HighFlow EL-18

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Culemborg reduceer je de dH waarde van 11.20 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Culemborg.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €150 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1750 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €790 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2025 incl. installatie. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Culemborg.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €50
Mechanische waterontharderCirca €690
Elektrische waterontharderRond de €910
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €115 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Culemborg?
De waterhardheid in Culemborg is gemiddeld 11.20 dH. De waarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Culemborg.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie