Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Spijk heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je handige informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.00 dH in Spijk.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld bittere thee en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, een glanzende vaat en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €305 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid SpijkZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4212
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Spijk

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal Nederlanders installeren een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente West Betuwe kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Spijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Spijk?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Spijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Spijk kent een waterhardheid van 7.00. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Spijk

De waterhardheid van het drinkwater in Spijk bedraagt circa 7.00 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-spijk-4212

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM15 CE+
 • Erie Softline Eco30
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • BWT AQA smart
 • Boshuis Combilux plus 200

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Spijk verlaag je de dH waarde van 7.00 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Spijk.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €1600 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders starten vanaf €680, zonder installeren. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1875 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Spijk.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel monteurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1170
Tabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudBegint bij €100 per jaar
PlaatsingRond de €175
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Spijk?
De waterhardheid in Spijk is plus minus 7.00 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Spijk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie