Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Varik

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Varik leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je waardevolle info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.00 dH in Varik.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid VarikTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4064
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Varik

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en/of bittere thee en koffie? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachtere was en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente West Betuwe kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Varik was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Varik?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Varik. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Varik heeft een waterhardheid van 7.00. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Varik

De waterhardheid van het water in Varik is 7.00 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-varik-4064

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Arenal
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Watercompany Softflow 20
 • Delta Duplex compact

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Varik reduceer je de dH waarde van 7.00 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Varik.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €810, zonder installeren. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €1825 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Varik.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en gratis installatiebedrijven, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €145
Mechanische waterontharderC.a. €750
Elektrische waterontharderC.a. €1170
Regeneratiezout€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €135 per 12 maanden
InstallatieBegint bij €160
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Varik?
De hardheid van het water in Varik ligt op 7.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Varik.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie