Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heesselt

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Heesselt maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.00 dH in Heesselt.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als strepen op de ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €220 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid HeesseltTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4063
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Heesselt

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of strepen op de ramen? Steeds meer huishoudens plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente West Betuwe vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Heesselt gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Duurzame ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Heesselt?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Heesselt. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Heesselt heeft een waterhardheid van 7.00. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heesselt

De waterhardheid van het water in Heesselt is ongeveer 7.00 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heesselt-4063

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Culligan Medallist 915
 • Bayard Ecosoft 10
 • North Star 40ED
 • North Star 22UD
 • Mooiwater Mini

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heesselt voer je de dH waarde terug van 7.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heesselt.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €130 voor magnetische ontharders tot meer dan €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €700, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1100 en €2225 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Heesselt.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct merken, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1080
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €85 per 12 maanden
InstallatieCirca €225
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Heesselt?
De hardheid van het kraanwater in Heesselt is plus minus 7.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Heesselt.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie