Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Neder-Betuwe

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Neder-Betuwe leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke info aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 4.80 dH in Neder-Betuwe.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals eczeem klachten en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €350 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Neder-BetuweWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Neder-Betuwe

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Neder-Betuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Neder-Betuwe hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Neder-Betuwe?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Neder-Betuwe. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Neder-Betuwe ontvangt een waterhardheid van 4.80. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Neder-Betuwe

De waterhardheid van het water in Neder-Betuwe bedraagt circa 4.80 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-neder-betuwe-4043

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Ecowater ESM25 CE+
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Ecowater ESM 42
 • Lubron Proline SXT2

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Neder-Betuwe verklein je de dH waarde van 4.80 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Neder-Betuwe.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1600 en €1700 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Neder-Betuwe.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk supersnel modellen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Waterontharder (elektrisch)V.a €1160
Tabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €135 per beurt
InstallatiekostenC.a. €270
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Neder-Betuwe?
De waterhardheid in Neder-Betuwe is plus minus 4.80 dH. De waarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Neder-Betuwe.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie