Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rumpt

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Rumpt zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.00 dH in Rumpt.
 • Dit kan leiden tot issues zoals kalkaanslag en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €345 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid RumptWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4156
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rumpt

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep Hollanders en Belgen installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente West Betuwe werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Rumpt was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Rumpt?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Rumpt. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Rumpt ontvangt een waterhardheid van 7.00. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Rumpt

De waterhardheid van het water in Rumpt is 7.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rumpt-4156

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Detandt-Simon Primo 25
 • Atag Descale 15
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watts OneFlow
 • Watergenius HWS 1500

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rumpt voer je de dH waarde terug van 7.00 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Rumpt.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1150 en €2025 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Rumpt.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en zonder kosten monteurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €700
Elektrische waterontharderV.a €930
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €135 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €240
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Rumpt?
De waterhardheid in Rumpt is circa 7.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rumpt.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie