Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vuren

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Vuren maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH in Vuren.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VurenWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4214
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Vuren

Heb je last van droge haren na een douchebeurt en kalkstrepen op ramen? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen installeren een goede waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente West Betuwe vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Vuren was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vuren?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Vuren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Vuren kent een waterhardheid van 7.00. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Vuren

De waterhardheid van het water in Vuren bedraagt ongeveer 7.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-vuren-4214

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Ecowater ESM25 CE+
 • BWT AQA Perla 10
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Erie Slimline Eco8

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vuren reduceert je de dH waarde van 7.00 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vuren.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €710, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1600 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Vuren.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe snel installateurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Mechanische waterontharderC.a. €730
Elektrische waterontharderBegint bij €1050
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenC.a. €145 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €250
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Vuren?
De waterhardheid in Vuren komt uit op ong. 7.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vuren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie