Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geldermalsen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Geldermalsen zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.00 dH in Geldermalsen.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €335 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid GeldermalsenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4191
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Geldermalsen

Heb je last van dichtgeslibde leidingen of te veel schoonmaken? Flink wat mensen bestellen een slimme waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente West Betuwe werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Geldermalsen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Geldermalsen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Geldermalsen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Geldermalsen zit met een waterhardheid van 7.00. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • O.a. een besparing op de energierekening, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Geldermalsen

De waterhardheid van het leidingwater in Geldermalsen is om en nabij de 7.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-geldermalsen-4191

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Bayard Tenera 22
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Ecowater ESM15 CE+

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Geldermalsen reduceert je de dH waarde van 7.00 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Geldermalsen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1525 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €2075 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Geldermalsen.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis modellen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €115
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Waterontharder (elektronisch)C.a. €900
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenRond de €155 (jaarbasis)
InstallatieV.a €200
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Geldermalsen?
De hardheid in Geldermalsen is om en nabij de 7.00 dH. De meting in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energierekening en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een minder droge huid, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen middels pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Geldermalsen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie