Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Enspijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Enspijk resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.00 dH in Enspijk.
 • Dit kan leiden tot onder andere huidirritaties en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid EnspijkWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4157
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Enspijk

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente West Betuwe kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Enspijk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Enspijk?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Enspijk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Enspijk heeft een gemeten waterhardheid van 7.00. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Enspijk

De waterhardheid van het water in Enspijk is 7.00 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-enspijk-4157

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Digisoft EC-500
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Puricom Stratos UFW15
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Enspijk voer je de dH waarde terug van 7.00 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Enspijk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €700, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1850 incl. installatie. In het volgende schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Enspijk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe supersnel monteurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Mechanische waterontharderCirca €850
Elektrische waterontharderRond de €1180
Tabletten€15 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €80 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €190
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Enspijk?
De hardheid van het kraanwater in Enspijk is plus minus 7.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Enspijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie