Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ophemert

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ophemert leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website lees je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH in Ophemert.
 • Dit is de oorsprong van onder andere aanslag op servies en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €215 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid OphemertHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4061
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ophemert

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de mensen kiezen een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente West Betuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Ophemert hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ophemert?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ophemert. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Ophemert heeft een gemeten waterhardheid van 7.00. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Ophemert

De waterhardheid van het leidingwater in Ophemert is om en nabij de 7.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-ophemert-4061

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Culligan Global Cabinet
 • Delta Escalda
 • NoCalc NoCalc
 • General electric GE-18C
 • Watertotaal Euro Twin 25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ophemert reduceer je de dH waarde van 7.00 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ophemert.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €165 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €760, excl. installatie. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €2150 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Ophemert.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos snel monteurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €780
Waterontharder (elektrisch)Circa €920
Onthardingstabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €120 per beurt
PlaatsingRond de €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Ophemert?
De hardheid van het kraanwater in Ophemert schatten we op 7.00 dH. De waarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ophemert.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie