Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heukelum

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Heukelum heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.00 dH in Heukelum.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalkstrepen op ramen en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid HeukelumTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4161
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Heukelum

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een goede waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding die langer mooi blijft en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente West Betuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Heukelum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Aanbieding verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heukelum?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Heukelum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Heukelum heeft een gemeten waterhardheid van 7.00. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Heukelum

De waterhardheid van het water in Heukelum ligt op ong. 7.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heukelum-4161

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Digisoft DS-2000 HE
 • Ecowater ESM 42
 • Kinetico Essential 11
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Digisoft DS-2000 HE

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heukelum verklein je de dH waarde van 7.00 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Heukelum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Van €55 voor magnetische ontharders tot wel €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €780, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1425 en €1950 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Heukelum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig supersnel modellen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €720
Elektrische waterontharderBegint bij €950
Zout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €85 per beurt
PlaatsingC.a. €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Heukelum?
De hardheid van het kraanwater in Heukelum ligt rond de 7.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heukelum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie