Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beesd

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Beesd resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.00 dH in Beesd.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals irritaties aan de huid en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €240 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BeesdZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4153
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Beesd

Heb je last van een te hoge stroomrekening en wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente West Betuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Beesd hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Beesd?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Beesd. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Beesd ontvangt een waterhardheid van 7.00. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Beesd

De waterhardheid van het leidingwater in Beesd bedraagt circa 7.00 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beesd-4153

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Detandt-Simon Primo 12
 • Mooiwater Medium+
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Amysoft E-200

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beesd minimaliseer je de dH waarde van 7.00 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Beesd.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €85 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1400 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €700, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1450 en €2250 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Beesd.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig snel monteurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Mechanische waterontharderVanaf €810
Elektronische waterontharderVanaf €1010
Tabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €140 per beurt
InstallatieRond de €220
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Beesd?
De waterhardheid in Beesd komt uit op ong. 7.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Beesd.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie