Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rhenoy

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Rhenoy zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl tref je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH in Rhenoy.
 • Dit kan leiden tot onder andere wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €240 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid RhenoyZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4152
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Rhenoy

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Meer en meer huizenbezitters installeren een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere verwarming. In de gemeente West Betuwe kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Rhenoy hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rhenoy?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rhenoy. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Rhenoy heeft een gemeten waterhardheid van 7.00. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Rhenoy

De waterhardheid van het water in Rhenoy bedraagt circa 7.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-rhenoy-4152

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Detandt-Simon Futura 25
 • Delta Onega
 • AquaCombi AquaCell
 • Mooiwater Mini+
 • Hydrotense Seduction 8

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rhenoy minimaliseer je de dH waarde van 7.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Rhenoy.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €55 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders beginnen bij €830, zonder installeren. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1375 en €1850 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Rhenoy.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen en kosteloos modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €55
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €660
Waterontharder (elektronisch)V.a €1010
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €85 p/jaar
MontageCirca €275
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Rhenoy?
De hardheid in Rhenoy komt uit op ong. 7.00 dH. De meting in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een minder droge huid, smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rhenoy.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie