Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Herwijnen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Herwijnen heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.00 dH in Herwijnen.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalkstrepen op ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid HerwijnenHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4171
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Herwijnen

Heb je last van een droge huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer woningeigenaren plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente West Betuwe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Herwijnen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Herwijnen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Herwijnen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Herwijnen zit met een waterhardheid van 7.00. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Herwijnen

De waterhardheid van het water in Herwijnen is ongeveer 7.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-herwijnen-4171

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Delta Onega
 • Euro Combi compact 30
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Kinetico Sumo 1

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Herwijnen minimaliseer je de dH waarde van 7.00 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Herwijnen.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot wel €1675 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen starten vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €1825 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Herwijnen.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en snel experts, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €100
Mechanische waterontharderC.a. €700
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1080
Onthardingszout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €90 p/jaar
MontageVanaf €270
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Herwijnen?
De waterhardheid in Herwijnen is circa 7.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Herwijnen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie