Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vijfheerenlanden

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Vijfheerenlanden heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Vijfheerenlanden.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VijfheerenlandenTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4131
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vijfheerenlanden

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat huishoudens kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Vijfheerenlanden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Vijfheerenlanden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vijfheerenlanden?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vijfheerenlanden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vijfheerenlanden ontvangt een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Vijfheerenlanden

De waterhardheid van het drinkwater in Vijfheerenlanden is 4.98 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vijfheerenlanden-4131

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco12
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • North Star 9ED
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vijfheerenlanden reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vijfheerenlanden.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €90 voor magnetische ontharders tot wel €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers starten bij €810, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1775 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Vijfheerenlanden.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €60
Mechanische waterontharderV.a €890
Elektronische waterontharderVanaf €1140
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €90 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Vijfheerenlanden?
De hardheid van het leidingwater in Vijfheerenlanden komt uit op ong. 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is circa 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vijfheerenlanden.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie