Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Buren

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Buren heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 4.90 dH in Buren.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld bittere thee en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €300 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BurenWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Buren

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en/of onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Buren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Buren wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Buren?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Buren. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Buren heeft een geschatte waterhardheid van 4.90. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Buren

De waterhardheid van het leidingwater in Buren is 4.90 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-buren-4117

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Erie IQsoft Eco9
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • BWT AQA Perla Duo
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Delta Duplex unit

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Buren reduceer je de dH waarde van 4.90 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Buren.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €165 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders zijn zo’n €650, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €2125 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Buren.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €110
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €910
Tabletten€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €95 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Buren?
De hardheid van het water in Buren is circa 4.90 dH. De meting in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid en droog haar, smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Buren.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie