Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Deil

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Deil leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier vind je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 7.00 dH in Deil.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als kalkstrepen op glas en lak en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid DeilTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4158
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Deil

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en/of aanslag op servies? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente West Betuwe zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Deil wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Professionele verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Deil?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Deil. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Deil ontvangt een waterhardheid van 7.00. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • O.a. kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Deil

De waterhardheid van het drinkwater in Deil bedraagt ongeveer 7.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-deil-4158

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Digisoft DS-1200 HE
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Bayard Ecosoft 10
 • Kinetico Essential
 • Boshuis Twin

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Deil reduceer je de dH waarde van 7.00 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Deil.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1975 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders starten bij €840 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2175 incl. installatie. In de tabel hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Deil.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog specialisten, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €135
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Elektrische waterontharderRond de €1100
Tabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €85 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €270
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Deil?
De hardheid in Deil is grofweg 7.00 dH. De meting in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Deil.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie