Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tricht

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Tricht heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier bekijk je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.00 dH in Tricht.
 • Dit kan zorgen voor situaties als bittere thee koffie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid TrichtHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4196
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Tricht

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep Hollanders en Belgen nemen een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lagere energierekening. In de gemeente West Betuwe vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Tricht hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Waterverzachter informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Tricht?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Tricht. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Tricht heeft een gemeten waterhardheid van 7.00. Definitie: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Tricht

De waterhardheid van het leidingwater in Tricht bedraagt circa 7.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-tricht-4196

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Delta Duplex unit
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Atag Descale 20
 • BWT Aquadial softlife bio 15

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tricht verklein je de dH waarde van 7.00 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tricht.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €2300 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers lopen op vanaf €720, excl. installatie. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €1725 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema vind je de huidige kosten van een waterontharder in Tricht.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel specialisten, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Elektrische waterontharderC.a. €930
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €135 p/jaar
MontagekostenBegint bij €160
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Tricht?
De waterhardheid in Tricht is om en nabij de 7.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lager energieverbruik en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het comfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Tricht.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie