Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tiel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11.40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Tiel zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 11.40 dH in Tiel.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld bittere thee koffie en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €290 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid TielWerkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4004
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid11.40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Tiel

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen of te veel schoonmaken? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de gemeente Tiel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Tiel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Tiel?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Tiel. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Tiel heeft een gemeten waterhardheid van 11.40. Samengevat: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Tiel

De waterhardheid van het drinkwater in Tiel bedraagt ongeveer 11.40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 32,47 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-tiel-4004

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM18 CE+
 • Watergenius Blue Line Max
 • North Star 40ED
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Tiel reduceer je de dH waarde van 11.40 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Tiel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €85 voor magnetische ontharders tot een slordige €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €790, zonder installeren. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1375 en €1900 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Tiel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en zonder kosten specialisten, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektronische waterontharderC.a. €980
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €120 p/jaar
MontagekostenVanaf €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Tiel?
De hardheid van het leidingwater in Tiel is ongeveer 11.40 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. verminderde eczeem klachten, smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tiel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie