Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meteren

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Meteren maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs vind je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.00 dH in Meteren.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid MeterenHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4194
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Meteren

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente West Betuwe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Meteren was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Meteren?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Meteren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Meteren heeft een geschatte waterhardheid van 7.00. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Meteren

De waterhardheid van het leidingwater in Meteren ligt op ong. 7.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-meteren-4194

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Amysoft E-100
 • Amysoft C-200
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Amysoft C-300

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aquacell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meteren reduceer je de dH waarde van 7.00 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Meteren.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot meer dan €1700 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €750 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1250 en €1725 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Meteren.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct modellen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €90
Mechanische waterontharderC.a. €680
Waterontharder (elektronisch)Rond de €980
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenV.a €140 op jaarbasis
PlaatsingV.a €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Meteren?
De waterhardheid in Meteren is ongeveer 7.00 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Meteren.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie