Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Asperen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Asperen resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina tref je uitgebreide info aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.00 dH in Asperen.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid AsperenHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4147
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Asperen

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep huishoudens installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente West Betuwe kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Asperen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Asperen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Asperen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een meer efficiënte verwarming en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Asperen kent een waterhardheid van 7.00. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Asperen

De waterhardheid van het leidingwater in Asperen is ongeveer 7.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-asperen-4147

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Simplex compact
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Watercompany Softflow 15
 • North Star 20ED
 • Kinetico Ergo 18

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Asperen minimaliseer je de dH waarde van 7.00 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Asperen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €2025 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters starten bij €750 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1175 en €1975 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Asperen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en vandaag nog merken, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Mechanische waterontharderBegint bij €880
Elektronische waterontharderV.a €1170
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudC.a. €140 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Asperen?
De hardheid van het water in Asperen is plus minus 7.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Asperen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie