Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tuil

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Tuil heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten vind je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.00 dH in Tuil.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals kalkstrepen op glas en lak en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid TuilHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4176
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere stookkosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Tuil

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de huishoudens kiezen een innovatieve waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de gemeente West Betuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Tuil gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Tuil?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Tuil. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt smaakvol water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Tuil heeft een waterhardheid van 7.00. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Tuil

De waterhardheid van het leidingwater in Tuil is om en nabij de 7.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tuil-4176

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Kinetico Sumo 1
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Mooiwater Mini+
 • Halutec Domus DPS 300

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Tuil verklein je de dH waarde van 7.00 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Tuil.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €710 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1125 en €1825 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Tuil.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel monteurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €95
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1120
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €125 (jaarbasis)
MontageRond de €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Tuil?
De hardheid van het leidingwater in Tuil is om en nabij de 7.00 dH. De meting in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan comfortabel douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tuil.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie