Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Assen

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Assen heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Assen.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als een droge huid en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €330 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid AssenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9405
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Assen

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten of veel schoonmaakproducten nodig? Steeds meer huishoudens bestellen een goede waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Assen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Assen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Assen?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Assen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot smaakvol water en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Assen kent een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Assen

De waterhardheid van het drinkwater in Assen bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-assen-9405

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Judo Quicksoft Uno
 • Watergenius HWS 2500
 • Watergenius HWS 2500

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Assen voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Assen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €115 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €2050 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Assen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en kosteloos merken, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €690
Elektrische waterontharderV.a €1000
Zout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €90 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €230
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Assen?
De hardheid van het water in Assen ligt op 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Assen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie