Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eesergroen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Eesergroen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je waardevolle info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Eesergroen.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als apparaten die slecht werken en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €240 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid EesergroenHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9537
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Eesergroen

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid of kalkstrepen op ramen? Meer en meer mensen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid na bad of douche en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Borger-Odoorn opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Eesergroen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Eesergroen?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Eesergroen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Eesergroen heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Eesergroen

De waterhardheid van het water in Eesergroen bedraagt circa 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eesergroen-9537

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 40ED
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Remon Waterontharders Angara
 • Halutec Domus DPS 500
 • Boshuis Twin

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eesergroen reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Eesergroen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €75 voor magnetische ontharders tot wel €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €770, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2175 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Eesergroen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Mechanische waterontharderV.a €740
Elektrische waterontharderV.a €1010
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €130 per 12 maanden
InstallatieC.a. €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Eesergroen?
De hardheid van het water in Eesergroen is om en nabij de 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eesergroen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie