Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder 1e Exloërmond

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in 1e Exloërmond heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina bekijk je handige informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in 1e Exloërmond.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid 1e ExloërmondWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9573
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen 1e Exloërmond

Heb je in huis last van een droge huid en/of bittere smakende thee? Flink wat woningeigenaren nemen een slimme waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in 1e Exloërmond wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in 1e Exloërmond?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in 1e Exloërmond. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • 1e Exloërmond kent een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in 1e Exloërmond

De waterhardheid van het water in 1e Exloërmond is om en nabij de 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-1e-exloermond-9573

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Puricom Stratos UFW15
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Kinetico Essential 11
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Lubron Easysoft 450 SXT2

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in 1e Exloërmond verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in 1e Exloërmond.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders starten bij €680, zonder installeren. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1500 en €2250 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in 1e Exloërmond.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel merken, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €130
Mechanische waterontharderCirca €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1110
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudBegint bij €85 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €240
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in 1e Exloërmond?
De waterhardheid in 1e Exloërmond is circa 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in 1e Exloërmond.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie