Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Odoornerveen

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Odoornerveen heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je nuttige info info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Odoornerveen.
 • Dit is de oorsprong van onder andere droge haren na een douchebeurt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €285 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid OdoornerveenHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7874
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Odoornerveen

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Borger-Odoorn opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Odoornerveen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Duurzame waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Odoornerveen?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Odoornerveen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Odoornerveen zit met een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Odoornerveen

De waterhardheid van het water in Odoornerveen bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-odoornerveen-7874

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watergenius HWS 2500
 • Mooiwater Mini
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Waterluxe Combi 25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Odoornerveen minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Odoornerveen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €690, zonder installeren. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1950 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Odoornerveen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog installateurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €710
Elektrische waterontharderC.a. €1150
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €90 (jaarbasis)
MontageC.a. €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Odoornerveen?
De waterhardheid in Odoornerveen is om en nabij de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Odoornerveen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie