Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eeserveen

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Eeserveen heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten vind je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Eeserveen.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid EeserveenWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7859
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Eeserveen

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen of onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Borger-Odoorn werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Eeserveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eeserveen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Eeserveen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Eeserveen heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Eeserveen

De waterhardheid van het water in Eeserveen is ongeveer 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eeserveen-7859

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Watercompany Softflow 15
 • Kinetico 2050C
 • Boshuis Twin
 • Kinetico Ergo 18
 • BWC Omega XSE de Luxe 350

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Eeserveen voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Eeserveen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders starten vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1700 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Eeserveen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten installateurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €960
Onthardingstabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €100 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €230
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Eeserveen?
De waterhardheid in Eeserveen schatten we op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Eeserveen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie