Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Odoorn

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Odoorn heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Odoorn.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals kalk op de lak van de auto en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid OdoornWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7873
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Odoorn

Heb je last van dichtgeslibde leidingen of te veel schoonmaken? Flink wat Hollanders en Belgen kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Odoorn wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Odoorn?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Odoorn. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Odoorn heeft een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Odoorn

De waterhardheid van het leidingwater in Odoorn bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-odoorn-7873

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius HWS 1500
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • General electric GE-45HF
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Bayard Ecosoft 10

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Odoorn reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Odoorn.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €105 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers starten bij €820, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €1725 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Odoorn.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel modellen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Mechanische waterontharderCirca €660
Waterontharder (elektronisch)Circa €1160
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenRond de €145 p/jaar
MontagekostenV.a €250
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Odoorn?
De hardheid in Odoorn is plus minus 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Odoorn.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie