Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drenthe

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.55 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Drenthe zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.55 dH in Drenthe.
 • Dit kan zorgen voor onder andere minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 op jaarbasis.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Drenthe

Heb je last van verstopte leidingen en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een goede waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, water met een lekkere smaak en een lagere energierekening. In de buurt van de provincie Drenthe zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Drenthe hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.
VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.
Bekijk installateurs in: Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, De Wolden, Ooststellingwerf, Westerveld, Noordenveld, Assen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Tynaarlo en Borger-Odoorn.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Drenthe.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.