Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Exloërveen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Exloërveen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Exloërveen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals minder lekker water en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €215 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ExloërveenZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9574
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Exloërveen

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en glascorrosie? Een toenemende groep huizenbezitters bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Exloërveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Exloërveen?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Exloërveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Exloërveen heeft een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Exloërveen

De waterhardheid van het drinkwater in Exloërveen bedraagt circa 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-exloerveen-9574

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Puricom Stratos HE25
 • Kinetico Premier Maxi
 • Calex Calex 22L
 • Erie IQsoft Eco18
 • Erie IQsoft Eco12

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Exloërveen verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Exloërveen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €110 voor magnetische ontharders tot ruim €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €800, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1950 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Exloërveen.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten experts, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Elektronische waterontharderRond de €980
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €140 per beurt
PlaatsingRond de €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Exloërveen?
De hardheid in Exloërveen ligt rond de 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Exloërveen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie