Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw-Buinen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Nieuw-Buinen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Nieuw-Buinen.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €255 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Nieuw-BuinenFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9521
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nieuw-Buinen

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren nemen een innovatieve waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Borger-Odoorn werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuw-Buinen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nieuw-Buinen?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nieuw-Buinen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nieuw-Buinen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, minder last van een droge huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Nieuw-Buinen

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuw-Buinen is 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nieuw-buinen-9521

Veel gekozen merken

 • Mooiwater Medium+
 • BWT Bestsoft 11
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • North Star 9UD

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuw-Buinen reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nieuw-Buinen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2275 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €740, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1475 en €1800 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Nieuw-Buinen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €990
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudVanaf €105 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €260
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Nieuw-Buinen?
De hardheid van het leidingwater in Nieuw-Buinen komt uit op ong. 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuw-Buinen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie