Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drouwenermond

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Drouwenermond leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal vind je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Drouwenermond.
 • Dit is de oorsprong van situaties als veel schoonmaken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid DrouwenermondHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9523
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Drouwenermond

Heb je last van een te hoge stroomrekening en/of minder lekker water uit de kraan? Flink wat Hollanders en Belgen plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Drouwenermond hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Drouwenermond?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Drouwenermond. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Drouwenermond heeft een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Drouwenermond

De waterhardheid van het water in Drouwenermond ligt op ong. 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-drouwenermond-9523

Bekende modellen en merken

 • Mooiwater Grande
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • North Star 9ED
 • Waterluxe Duo 12
 • Ecowater ESM25 CE+

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Drouwenermond verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Drouwenermond.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €145 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €680 (zonder installatiewerk). Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €1750 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Drouwenermond.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1050
Onthardingszout€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €145 per beurt
MontagekostenCirca €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Drouwenermond?
De hardheid van het kraanwater in Drouwenermond is doorgaans 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Drouwenermond.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie