Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bronneger

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Bronneger heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal bekijk je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Bronneger.
 • Dit kan leiden tot situaties als aanslag op servies en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid BronnegerZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9527
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bronneger

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of te veel schoonmaken? Een groot deel van de mensen kiezen een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en lagere energiekosten. In de gemeente Borger-Odoorn zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Bronneger gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bronneger?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Bronneger. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en je kleding blijft langer mooi. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bronneger heeft een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Bronneger

De waterhardheid van het drinkwater in Bronneger is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bronneger-9527

Bekende modellen en merken

 • NoCalc NoCalc
 • Erie IQsoft Eco26
 • Bayard Tenera 18
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Apic Heracles junior

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bronneger verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bronneger.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €155 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €650, excl. installatie. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €1800 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Bronneger.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos installateurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Waterontharder (mechanisch)Rond de €650
Elektrische waterontharderVanaf €990
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €110 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €170
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Bronneger?
De waterhardheid in Bronneger ligt op 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bronneger.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie