Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Buinen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Buinen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige info info over de waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Buinen.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid BuinenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9528
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Buinen

Zit jij thuis ook met een droge huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Buinen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Buinen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Buinen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Buinen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Buinen

De waterhardheid van het water in Buinen is ongeveer 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-buinen-9528

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • North Star 9ED
 • Amysoft E-200
 • Apic Heracles junior
 • BWT AQA life
 • Remon Waterontharders Tisa

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Buinen voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Buinen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €150 voor magnetische ontharders tot een slordige €2250 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen beginnen bij €830, zonder installeren. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1375 en €1825 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Buinen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je gemakkelijk en vandaag nog specialisten, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Waterontharder (mechanisch)Circa €650
Elektrische waterontharderC.a. €950
Regeneratiezout€27,50 per 50 kg
OnderhoudVanaf €90 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Buinen?
De waterhardheid in Buinen is plus minus 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Buinen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie