Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ellertshaar

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ellertshaar zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier check je bruikbare informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Ellertshaar.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €330 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid EllertshaarHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9535
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Ellertshaar

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de huizenbezitters installeren een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Borger-Odoorn zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ellertshaar hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Aanbieding verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ellertshaar?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ellertshaar. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ellertshaar heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ellertshaar

De waterhardheid van het drinkwater in Ellertshaar ligt op ong. 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ellertshaar-9535

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 20ED
 • Euro Combi compact 20
 • North Star 25ED
 • Erie Slimline Eco8
 • Remon Waterontharders Kupa XL

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ellertshaar reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ellertshaar.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €125 voor magnetische ontharders tot zo’n €2100 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders starten bij €730 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1550 en €2050 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Ellertshaar.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en vandaag nog monteurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €990
Reinigingszout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €80 per beurt
MontagekostenCirca €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Ellertshaar?
De hardheid in Ellertshaar is circa 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ellertshaar.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie