Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westdorp

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Westdorp maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Westdorp.
 • Dit kan zorgen voor situaties als aanslag op servies en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WestdorpHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9534
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Westdorp

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming of bittere thee en koffie? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Westdorp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Westdorp?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Westdorp. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Westdorp zit met een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Westdorp

De waterhardheid van het drinkwater in Westdorp ligt op ong. 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-westdorp-9534

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • North Star 17ED
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Delta Duplex unit

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Westdorp reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Westdorp.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €105 voor magnetische ontharders tot zo’n €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen zijn zo’n €830, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1475 en €2125 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Westdorp.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog installateurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Mechanische waterontharderV.a €830
Waterontharder (elektronisch)V.a €1110
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenVanaf €145 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €225
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Westdorp?
De hardheid in Westdorp is doorgaans 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Westdorp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie